ZTE a lansat Nubia NeoAir VR, o camera ce filmeaza la 360 de grade

Telefonul mobil nu mai este de foarte mult timp doar un obiect care ne ajuta sa comunicam. Cu ajutorul lui ascultam frecvent muzica sau facem fotografii. Din pacate, de cele mai multe ori acesta nu poate atinge performantele unui aparat de fotografiat, insa exista alte mijloace prin care putem surprinde natura fara a lua echipamentul foto dupa noi tot timpul.

ZTE a lansat in urma cu ceva timp camera Nubia NeoAir VR care costa in jur de 100 de dolari si care poate imbunatati considerabil calitatea fotografiilor sau a filmarilor realizate cu telefonul mobil. Este relativ mica si poate fi montata pe aproape orice telefon Android, nu doar pe telefoanele ZTE. Tot ce are nevoie telefonul pentru a putea folosi camera este un conector USB Type-C si minim 2 GB memorie RAM. Camera se potriveste perfect cu noul model de smartphone Nubia Z17 Mini pentru ca ambele produse au fost lansate impreuna, iar camera a fost prezentata ca un accesoriu al acestuia.
nubia-neoair-camera-360grade
Nubia NeoAir VR este mai bine zis un gadget care poate filma la 360 de grade si are doua camere cu o apertura f/2.4. Ambele acopera 210 grade. In cazul fotografiilor rezolutia este extrem de buna, de pana la 3008×1504 pixeli (3K). In cazul filmarilor rezolutia este mai mica, de 2560×1280 pixeli (2K). Tot cu aceasta rezolutie se poate transmite in direct, la 360 de grade, pe retelele de socializare precum Facebook, Twitter sau Youtube.

Dacă un echipament de filmat sau fotografiat poate cantari mai mult de 2 kilograme si poate fi destul de voluminos, Nubia NeoAir are doar 26,5 grame, e rotunda si are un diametru de 3,76 de centimetri. Din pacate a fost lansata abia acum 3 saptamani, iar momentan poate fi cumparata doar din China. Probabil va ajunge si in Europa pana luna viitoare, undeva la acelasi pret.

Telefonul Nubia Z17 Mini, cel cu care a fost lansata camera, a fost prezentat in doua variante. Prima varianta are 4 GB de RAM si costa in jur de 250 de dolari, iar a doua varianta costa in jur de 290 de dolari si are o memorie RAM de 6 GB. Preturile sunt cele din China pentru ca doar aici se comercializeaza in momentul de fata. Ambele variante au un display Full HD de 5,2 inch si un spatiu de stocare de 64 GB, care poate fi completat printr-un card de memorie. De asemenea au doua camere foto. Procesorul este un Snapdragon, insa in variante diferite, un SD652 si un SD653.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *