Xiaomi este pe val

Xiaomi (se pronunta Shaomi) este un producator de dispozitive electrice: smartphone-uri, laptopuri boxe portabile, casti, biciclete electrice, aspiratoare robot samd. Probabil ca multi ati auzit de ei. Ei bine, daca nu stiati, acestia se afla in TOP 5 mondial al producatorilor de smartphone-uri. In China se afla in primii 3, mi se pare ca sunt chiar primii daca e sa dam crezare in ceea ce spune wikipedia, dar nu sunt sigur. Si pe buna dreptate, fac niste telefoane accesibile pentru orice buzunar.

Compania Xiaomi s-a infiintat in anul 2010, iar primul telefon l-au lansat in 2011, Xiaomi Mi 1.

Succesul lor in industria producatorilor de telefoane inteligente se datoreaza, zic eu, telefoanelor din gama midrange. De cativa ani seria Redmi este tot mai populara. Anul acesta au lansat si un smartphone din programul Android One. Despre Xiaomi Mi A1 si Android One puteti citi intr-un articol trecut in care va prezint o lista cu telefoane bestbuy la sfarsit de 2017.

Daca telefoanele ieftine ale companiei chineze Xiaomi sunt cele care au spart gheata, aflati ca nici pe flagship-uri nu stau deloc rau. Xiaomi Mi 6, un smartphone cu specificatii de top (cel mai performant chipset la ora actuala – Snapdragon 835; 6 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare; sistem foto cu doua camere) poate fi achizitionat din Romania la un pret de aproximativ 2300 lei, un pret in care cu greu gasim un telefon inteligent cu Snapdragon 835 si 6 GB RAM/128 GB stocare.

Si de ce va spuneam ca sunt pe val? Ei bine, se preconizeaza ca Xiaomi va incheia acest an cu un profit de 1 miliard! Pentru o companie relativ noua pe piata, 1 miliard reprezinta un profit bun. La anul se asteapta ca profitul sa se dubleze, iar in aceste conditii, eu cred ca vor ajunge in 2-3 ani al treilea mare producator de smartphone-uri.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *