Ursul impuscat si impotenta autoritatilor locale

De fiecare data cand se intampla un eveniment nefericit ca cel de ieri, cand, un pui de urs a fost impuscat, imediat pe site-urile de stiri si bloguri apare vesnicul prost comentator si a lui opinie idioata.

Il stim cu totii, e ala de vesnic compara carnea din farfurie cu ucisul anumitor animale. Ei bine, astea doua situatii nu ar trebui comparate deloc, niciodata. Atunci cand sacrifici un animal din curte, ori cumperi ceva din magazin, o faci de nevoie, pentru a iti satisface una dintre nevoiele primare.
Uneori mai omori animale periculoase pentru a te apara, gen maidanezii de pe strada.
In cazul de fata nu a fost nici una dintre situatii. Asta a fost genul de situatie in care omul cu pusca a vrut sa-si dovedeasca potenta de mascul.

Multi ati spune ca puiul de urs reprezenta un pericol pentru oamenii din oras. Poate ca da, eu personal nu cred. Sa va explic de ce.
Conform site-urilor de stiri, aparitia ursului prin oras a fost anuntata autoritatilor inca de la primele ore ale diminetii, acesta fiind impuscat abia mai tarziu, cam la vreo 3 ore.
In tot acest timp, ursul nu a ranit pe nimeni, cel mai probabil era speriat si agitat in incercarea de a-si gasi drumul spre padure.

Mai bine de ceva timp, zeci de persoane ale autoritatilor din orasul Sibiu au incercat sa tranchilizeze ursul, dar nu au reusit. Intr-un final acesta a fost impuscat de catre un membru al Asociatiei Vanatorilor. Nepasarea si miserupismul tipic romanesc si-au spus inca o data cuvantul. Probabil ca daca erau mai insistenti in incercarea de a-l tranchiliza, ar fi reusit.
Ce-or fi zis astia, da-l in puma mea de urs, trebuie sa ajung acasa sa vad meciul.
Nu sunt sigur, dar cred ca ursul brun este si specie protejata in Romania.

Ok, l-ai impuscat, dar pentru ce era nevoie de un vanator? Un politist, jandarm sau militar nu ar fi putut face cu usurinta acelasi lucru?
Si de ce nu s-a reusit tranchilizarea? Pai pentru ca au incercat o singura data si apoi au renuntat. Or fi prea scumpe tranchilizantele astea contrafacute.
Ce mi se pare amuzant, este faptul ca i se va deschide (sau s-a deschis deja) dosar penal celui ce a tras. Ok, am inteles, este ilegal uzul de arme in astfel de spatii. Dar omul ala nu a primit liber inainte?
Toate aceste probleme ridica semne de intrebare asupra felului cum au gestionat autoritatile locale evenimentul, dar si neputinta acestora.

Pentru mine, e un indiciu foarte clar că la acea oră ”autoritățile” nu mai avea nicio dorință de a tranchiliza animalul, ci doar a-l lichida.

Asta daca vreti sa citit o parere pertinenta, a unui om care a luat parte la nefericitul eveniment.

Ceea ce mi se pare cel mai ciudat si ma duce cu gandul la tot felul de conspiratii, este faptul ca de fiecare data cand se intampla cacaturi cu adevarat importante ce ne afecteaza pe toti, mereu apare cate-o chestie din asta menita sa ne distraga atentia.

Later edit
Se pare ca de fapt nu s-au folosit deloc tranchilizante.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *