Proiectul Scorpio, gaming 4K de la Microsoft

O data cu Proiectul Scorpio, Microsoft si-au propus sa aduca gamingul la rezolutie 4K pentru pasionati. Dat fiind faptul ca rezolutia standard de FullHD in zilele noastre trece rapid la 4K, este doar o problema de timp pana cand gamerii isi vor dori tot mai mult jocuri disponibile in rezolutie 4K. Chiar daca gamingul 4K nu este nou pentru PC, pentru console este inca un teritoriu neexplorat.
Proiectul Scorpio, gaming 4K
Cei de la Microsoft sunt foarte siguri de ei cand spun ca vor fi capabili sa ofere gaming 4K real pentru console, odata cu lansarea noului Proiect Scorpio.
Intr-un interviu acordat celor de la DualShockers, Aaron Greenberg, directorul de marketing al Xbox, a declarat:

Am fost foarte atenti in legatura cu specificatiile tehnice folosite la proiectarea Proiectului Scorpio, iar accentul a fost pus pe modul in care putem livra gaming 4K real in spatiul consolelor.

Acesta a mai adaugat faptul ca cei de la Xbox sunt foarte increzatori in faptul ca pot oferi gaming 4K cu aceasta viitoare lansare, iar aceasta performanta va aduce jocuri foarte bune pentru fanii consolelor xbox.

Acesta a mai adaugat faptul ca cei de la Xbox sunt foarte increzatori in faptul ca pot oferi gaming 4K cu aceasta viitoare lansare, iar aceasta performanta va aduce jocuri foarte bune pentru fanii consolelor xbox.

De fapt, rezolutia si frame-urile sunt un subiect controversat cand vine vorba de consolele Xbox, in special cand le comparam cu consola PlayStation 4. In timp ce cea din urma reuseste sa ruleze fluent jocuri la 1080p si 60 de cdre pe secunda, uneori utilizatorii de Xbox One au trebuit sa ruleze aceleasi jocuri la rezolutii de 900p sau sa apeleze la tot felul de rezolutii adaptive pentru a se bucura de aceeasi fluiditate.

Cei de la Microsoft nu se feresc de afirmatii spectaculoase deloc. Noua consola denumita momentan Project Scorpio, va avea un procesor octa-core si un GPU de ultima generatie ce va fi capabil sa genereze o putere de pana la 6 teraflopi. In comparatie, PlayStation 4 Neo, scoate doar 4 teraflopi. Mai jos aveti un grafic.
Proiectul Scorpio 6 teraflopi
Sursa polygon.com, de unde aflam si ce inseamna un teraflop.

Xbox – Proiectul Scorpio, ce spun dezvoltatorii viitoarei console de gaming 4K

Orice va fi tot ce putem face este sa asteptam si sa vedem daca proiectul Scorpio chiar poate livra ceea ce spune. Ca si data de lansare stim siguri ca va fi in 2017, dar nu mai mult de atat.

No Responses

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *