PopUp – masina zburatoare de la Airbus

Masinile zburatoare nu mai par de mult timp o fantezie pentru ca nimeni nu le mai exclude dintr-un scenariu plauzibil al viitorului. Intrebarea cea mai importanta in momentul de fata este legata de cat timp pot sta acestea in zbor. Ulterior, putem vorbi de legislatie si alte detalii care tin pur si simplu de asezarea la masa a unor oameni care nu au nevoie de cunostinte tehnice pentru a decide regulile pe care acestea trebuie sa le respecte in trafic.

Airbus a prezentat un prototip al unei masini zburatoare la Salonul Auto de la Geneva. Cand spui Airbus te gandesti desigur la ceva spectaculos in materie de masini zburatoare. Si asta nu datorita numelui ci pentru ca vorbim de un consortiu european care fabrica avioane si elicoptere. Numele prototipul este PopUp si este realizat in colaborare cu Italdesign, o companie renumita pentru productia de caroserii.
Airbus PopUp - masina zburatoare
Teoretic, PopUp este un modul de zbor care are roti pentru a se deplasa si pe asfalt. Acesta este realizat din carbon, are o lungime de 2,6 metri, o inaltime de 1,4 metri si o latime de 1,5 metri. De asemenea are doua motoare electrice cu o autonomie de aproximativ 130 de kilometri. Viteza pe care o poate prinde este 190 de kilometri/ora. Vorbim aici de partea care ajuta masina sa se deplaseze la sol. Partea care se ataseaza ulterior si care ajuta masina sa zboare, are patru motoare a cate 8 elice care produc impreuna 182 de cai putere. Prin aer, masina are o autonomie de aproximativ 100 de kilometri.

Pe partea superioara a „masinii drona” se afla panouri solare astfel incat se poate incarca singura, insa cel mai probabil va avea nevoie si de conectare la priza. In interior pot sta doi pasageri. Marea problema a acestei masini in prezent este infrastructura.

Nu trebuie sa uitam ca vorbim doar de un prototip. Airbus si Italdesign spun insa ca aceasta masina nu trebuie privita ca pe o fantezie ci ca pe ceva realizabil. Cele doua companii s-au angajat sa perfectioneze prototipul si sa il faca functional, iar termenul de asteptare ar fi de 7-10 ani.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *