Nokia ar putea reveni cu sistem de operare Android

In urma cu cateva luni, Nokia au facut mare zarva in presa internationala cand au anuntat ca vor reveni pe piata de telefoane mobile, iar acum datorita zvonurilor si informatiilor aparute pe internet, cel putin 2 dispozitive Nokia au fost dezvaluite si conform specificatiilor tehnice sunt destul de impresionante.
nokia_android
Daca este sa ne luam dupa zvonuri, exista cel putin 2 smartphone-uri marca Nokia in faza de dezvoltare, unul cu un ecran de 5.2 inchi, iar un altul, ceva mai mare cu un ecran de 5.5 inchi, ambele avand o rezolutie 2K.
Pe langa asta, conform barfelor, ambele telefoane vor fi propulsate de chipsetul Snapdragon 820. Dispozitivele ar trebui sa fie certificate IP86, mai pe intelesul nostru, smartphone-urile vor fi rezistente la apa, iar aici eu sunt putin in dubii si nu prea inteleg exact ce ofera certificarea asta si ce mai exact acopera garantia, ca una este putina umezeala si una este sa scufunzi telefonul cu totul in apa.

Ambele telefoane vor veni cu ultima versiune de android, mai exact Android 7.0 Nougat cu launcherul Z-Launcher, o interfata dezvoltata chiar de divizia software a companiei Nokia. Versiunea mai mare, cea de 5.5 inchi se crede ca va veni cu o camera de 22.6 megapixeli, iar pretul de pornire va fi undeva la 3000 yuani, asta insemnand undeva la 500 dolari, un pret cam piperat mai ales cand vrei sa revii pe piata.

Telefoanele ar urma sa fie lansate in China si nu se stie daca si cand vor fi lansate pe continentul american sau cel european. Partea cu adevarat dezamagitoare, asa cum ma asteptam si asa cum probabil stiti si voi, Nokia si-au vandut toate sau cel putin mare parte din patente catre Microsoft atunci cand au renuntat la divizia de telefoane ce a incetat cu seria Lumia, astfel ca viitoarele Nokia cu Android vor fi produse de o companie chinezeasca, relativ noua pe piata, cu supraveghere si indrumare din partea celor de la Nokia.
Pe scurt nu va mai exista nici macar un surub produs la vechea fabrica din Finlanda.

No Responses

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *