Microsoft a dezvaluit oficial caracteristicile noii console Project Scorpio

Microsoft s-a tinut de promisiune si a dezvaluit saptamana aceasta specificatiile noii console, ce poarta momentan numele Project Scorpio. V-am mai scris de aceasta consola, anul trecut prin august. Pe piata consola va iesi cu alt nume pe care nu il stim in acest moment. De asemenea nu stim inca nici pretul si nici data lansarii, insa ne asteptam ca aceasta sa coste undeva in jurul a 500 de dolari si sa fie lansata in urmatoarele luni.

In ultimele luni au aparut diverse zvonuri legate de aceasta consola la care Microsoft inca lucreaza. O mare parte dintre aceste zvonuri s-au adeverit, iar noua consola va reprezenta un salt mare fata de Xbox One. Placa video are o capacitate de procesare de 6 TFLOPS, ceea ce inseamna ca este mai puternica de 4,5 ori fata de Xbox One si de 1,5 ori fata de Play Station 4 Pro. Procesorul este dedicat cu 8 nuclee (2,3 GHz), iar memoria RAM totala este 12 GB, insa 4 GB sunt destinati in special sistemului de operare.
Proiectul Scorpio 6 teraflopi
Tragand linie doar dupa cele trei caracteristici – procesor, placa video si memorie RAM – ne putem da seama ca noua consola a celor de la Microsoft va fi mai puternica decat cea precedenta insa nu va putea concura inca cu PC-urile. Experienta celor care se vor juca la calculator va fi in continuare superioara, dar nici nu ne-am fi asteptat pana la urma ca lucrurile sa stea altfel.

Microsoft ne-a mai dezvaluit si alte specificatii ale noii console Project Scorpio, in afara de cele amintite. Latimea de banda a memorie este 326GB/s, hardul este de 1TB, iar unitatea optica este Blue-Ray, 4k, UHD. Cu alte cuvinte poate sa redea cele mai inalte standarde actuale in materie de rezolutie a imaginilor.

Consola a fost data in teste unor terte persoane pentru a isi spune parerea despre aceasta, fara a putea fi banuiti ca ar avea interese sa o laude. Acestia spun in mare ca se vede un progres in ceea ce priveste viteza, claritatea imaginilor si faptul ca nu au loc intreruperi (low fps) in timpul jocurilor. Practic jocurile evolueaza natural, fara intermitente. De asemenea, acestia mai spun ca are coolere foarte bune, astfel ca poate fi folosita o perioada lunga de timp fara a se incinge.

No Responses

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *