Masina autonoma Google a avut parte de un accident serios

Inca din primul moment in care compania Google a inceput sa testeze masinile autonome in viata reala, au existat numeroase accidente. Fiind setate pe modul de auto-pilotare, incercarea de a evita anumite obstacole dificil de trecut chiar si de un conducator auto, este considerata o misiune imposibila. Inainte de a considera si, totodata, stigmatiza tehnologia de conducere automata ca fiind nepregatita pentru asteptarile mult prea inalte ale omenirii, trebuie sa luam anumite lucruri in considerare. Ce e drept, ipoteza conform careia va mai dura pana cand tehnologia va ajunge la standardele noastre ar putea fi cu usurinta adevarata. Cea mai mare majoritate a accidentelor cu masinile autonome Google a fost, insa, diferita. Acestea s-au datorat conducatorilor auto neglijenti, si nu tehnologiei in sine.

O masina autonoma este un vehicul robotizat, proiectat sa se deplaseze intre destinatii fara a fi nevoie de un operator uman (un conducator). Pana in prezent, accidentele intampinate de masinile fara pilot realizate de Google nu au fost deosebit de grave.

Cu toate acestea, in cadrul ultimei ciocniri, autovehicul Google a fost mai mult decat deformat – acesta a fost mutilat destul de rau, fiind afectata partea pasagerului din dreapta. Conform marturiilor oamenilor prezenti la incident, intregul proces s-ar fi datorat conducatorului unei dube care, din neatentie, a intrat in partea laterala a masinii companiei. Din fericire, se pare ca nimeni nu a fost ranit, iar airbag-urile s-au declansat rapid, cu succes.
Un alt avantaj al masinii automate marca Google este reliefat de dimensiunile reduse ale masinii, ceea ce face posibila accesarea unor drumuri mici si inguste cu usurinta. Astfel, la fel ca un Smart, masina automata Google este usor de parcat si destul de placuta, ca si imagine.

In ceea ce priveste acuzatiile ulterioare incidentului, gigantul Google nu a avut nimic de declarat cu privire la ultimul accident. Este foarte posibil insa ca urmatorul moment in care auzim ceva legat de acest subiect sa fie subliniat de un nou raport al masinii autonome Google, asteptat sa fie expus publicului la sfarsitul lunii.

Totusi, inainte de a ajunge la masini pilotate in mod automat fara interventia conducatorului masinii (doar in situatii exceptionale), este nevoie ca toti sa ne perfectionam pe partea de conducere cu propriile noastre masini. Pentru a face acest lucru, este necesar sa dam drumul unor autovehicule care se conduc singure pe strazi si care, totodata, au calitatea de masini de test.

Sura ubergizmo

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *