Luke Cage disponibil pe Netflix, un alt supererou al universului Marvel

Luke Cage cunoscut de asemenea ca si Power Man, este un super erou din benzile desenate Marvel ce si-a facut prima data aparitia in anul 1972. Este unul dintre putinii supereroi de culoare, cel putin la vremea aceea.

Luke Cage, also known as Power Man is a fictional superhero appearing in American comic books published by Marvel Comics. Created by Archie Goodwin, John Romita, Sr. and George Tuska, he first appeared in Luke Cage, Hero for Hire #1 (June 1972). Imprisoned for a crime he did not commit, he gains superpowers in the form of unbreakable skin and superhuman strength.

Sursa Wikipedia.

Luke Cake Marvel

Luke Cake personajul principal al benzilor desenate Hero for Hire

Sursa Wikipedia.

Luke Cake Marvel

Luke Cake personajul principal al benzilor desenate Hero for Hire

Luke Cage revine pe micile ecrane intr-un nou serial, personajul principal fiind interpretat de Mike Colter.
Primul sezon si-a avut debutul ieri, 30 septembrie, pe Netflix si este disponibil inclusiv pe Netflix Romania, dar momentan fara subtitrari. Primul sezon contine 13 episoade.
Luke isi foloseste superputerile pentru a curata cartierul Harlem de crima si coruptia. Pentru cei ce nu stiu, Harlem este un cartier din nordul orasului New York. Incepand cu anul 1920 acesta a devenit un puternic centru rezidential, cultural si comercial, reprezentativ pentru americanii de culoare (afro-americani). De aici si ideea de a avea un erou de culoare.
Dar haideti sa aflam mai multe din trecutul lui Cage. Cine este si cum a capatat aceste puteri fenomenale.

Cine este Luke Cage?

Nascut sub numele de Carl Lucas, cel ce ar trebui sa fie Cage, a fost fiul unui politist si a crescut in rau famatul cartier Harlem. Fiul nu a urmat calea tatalui, in schimb s-a implicat de la o varsta frageda in tot felul de bande criminale si infractiuni minore. Mare parte a tineretii si-a petrecut-o in centrele de detentie pentru minori. In acest timp, singurul sau vis era sa ajunga unul dintre jucatorii majori intr-una dintre organizatiile criminale ale New York-ului.
Intr-o criza de constiinta, acesta a realizat ca actiunile sale ii ranesc familia, iar acest lucru l-a intors pe calea dreapta.

Cum a primit Luke Cage puterile de supererou?

Desi a lasat trecutul criminal in urma, gelozia unui vechi prieten infractor il pune pe Cage in inchisoare. Condamnat la inchisoarea Seagate din Georgia, Lucas este recrutat de un doctor ce cauta subiecti de teste pentru a testa propria lui varianta de ser pentru super soldati – o versiune modificata a serului care l-a creat pe Capitanul America.
In timpul procesului de injectare a serului, un gardian al inchisorii a incercat sa saboteze experimentul in speranta de a-l ucide pe Lucas. In schimb, interventia acestuia i-a oferit lui Cage puteri uimitoare.

Mai exact ce puteri a primit Lucas

Acesta a devenit extrem de puternic, iar pielea a devenit atat de tare incat gloantele nu il afectau. De multe ori in benzile desenate, pielea acestuia era comparata cu titanul.
Totusi, nu era invincibil, iar in rarele ocazii cand era ranit, acesta se vindeca foarte repede. Pe langa putere si rezistenta, acesta a capatat si alte abilitati: oboseste foarte greu, este imun la majoritatea otravurilor si viteza lui este mai ridicata fata de cea a unui om normal.

Cam atat despre Luke Cage, mai multe va las pe voi sa descoperiti urmarind serialul. Daca sunteti fani ai universului Marvel, veti fi incantati sa stiti faptul ca acest serial va avea o foarte mare legatura cu o noua productie Netflix, The Defenders. Noua productie care nu are o data de lansare exacta, va reuni pe micile ecrane o mare parte din supereroii de strada ai Marvel.
Intr-un viitor sezon, Lucas se va intersecta cu Daredevil, Jesica Jones si Iron Fist. Iron Fist este o alta productie ce ar trebui sa apara anul viitor. In benzile desenate acesta a fost partenerul lui Cage.

Luke Cage trailerul oficial

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *