Google IO – noi tehnologii ce ne modeleaza viitorul

Google I/O este una dintre cele mai importante conferinte anuale la care compania americana ce detine cel mai popular motor de cautare isi prezinta noutatile si ne spune ce are de gand sa faca pe viitor. Editia de anul acesta a avut loc in perioada 17-22 mai si deja putem spune ca am aflat cateva lucruri interesante pe care urmeaza sa vi le prezentam in randurile de mai jos.

Google Home este un asistent virtual lansat anul trecut ca un raspuns la Amazon Alexa ori Echo. Desi nu a trecut nici macar un an de la lansare, boxa a primit deja in jur de 50 de caracteristici noi de-a lungul timpului, iar creatorii ei spun ca treptat va deveni din ce in ce mai inteligenta. In urma cu cateva zile am aflat ca va primi cateva caracteristice care vor scrie istorie. Una dintre cele mai importante este ca prin intermediul comenzilor vocale, Google Home poate apela gratuit o persoana pe telefonul ei mobil. Momentan functia ar fi disponibila doar in Statele Unite ale Americii.

Se pare ca au mai fost adaugate servicii gratuite de streaming de muzica, cum ar fi Spotify, Soundcloud sau Deezer. Ramanand la muzica, trebuie spus ca Google Home poate fi conectat acum prin Bluetooh cu orice dispozitiv din casa astfel incat se poate asculta prin boxa muzica stocata pe calculator, telefon sau televizor. Boxa este capabila acum sa dea raspunsuri vizuale. Spre exemplu, daca i se cer informatii despre calendar, aceasta le trimite automat pe televizor, telefon sau calculator astfel incat sa fie afisate in cel mai scurt timp pentru a fi consultate.
Google Photos este un serviciu care a primit si el un upgrade. De acum fotografiile pot fi partajate si impartite cu altii mult mai usor. Imediat ce este incarcata o fotografie ni se sugereaza sa o partajam. De asemenea, daca vrem sa avem si fotografii fizice putem sa le obtinem direct din aplicatie prin intermediul Photo Books. Evident, serviciul este contra cost, dar cum nu cred ca va fi in curand disponibil in Romania nu vom intra in detalii.

Android O, in versiunea sa finala, va fi lansata in cateva luni insa Google a dezvaluit in urma cu cateva ore cele mai interesante lucruri despre acest sistem de operare. Este foarte posibil sa ajunga pe piata sub denumirea Android Oreo insa acest lucru nu este o certitudine. Teoretic ar trebui sa ruleze pana la finalul anului pe telefoanele Google Pixel si Nexus.
Se pare ca nu se pune accent neaparat pe functii noi care sa puna umarul la o strategie de marketing foarte ampla ci Google s-a concentrat pe imbunatatirea efectiva a experientelor clientilor. Spre exemplu un nou mod picture-in-picture permite vizionarea unui clip si luarea unor notite in acelasi timp. Aceasta nu va fi singura functie multi-tasking. Sunetul obtinut prin intermediul Bluetooth va avea o calitate superioara in Android O, datorita noilor codecuri integrate in sistemul de operare.

Alte noutati importante anuntate de Google cu ocazia conferintei I/O din aceasta saptamana se refera la Google Assistant, realitatea virtuala si Daydream, realitatea augumentata si Project Tango, iar conferinta nu s-a terminat si cu siguranta vom afla lucruri noi.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *