FCC aproba incarcarea wireless la distanta

Atunci cand a aparut incarcarea wireless pentru smartphone-uri nu s-a bucurat de un prea mare succes, desi s-a facut destul de multa vâlvă despre subiect. Unul dintre motivele principale pentru care incarcarea wireless nu a avut succesul dorit, este acela ca telefonul necesita sa fie in permanenta in contact cu suprafata statiei de incarcare.
Practic este wireless ca s-au eliminat cablurile, dar tot este limitat din cauza necesitatii contactului fizic dintre telefon si statia de incarcare.

Ei bine, se pare ca acum urmeaza sa apara si o rezolvare pentru aceasta problema. FCC a aprobat primul incarcator wireless ce functioneaza la o distanta de pana la 1 metru, mai exact 3 feet (picioare in sistemul american de masurare al distanelor; 3 feet = 0.9144 metri).

Energous, un startup din San Jose, a declarat zilele trecute intr-o conferinta de presa ca sunt primii ce au primit aprobarea de la FCC pentru un dispozitiv de incarcare wireless la distanta.

Transmitatorul WattUp functioneaza pe baza de unde radio, mai exact acesta transforma energia electrica in unde radio si le transmite mai departe catre dispozitivele ce sunt dotate cu un receptor corespunzator.

Aceasta noua tehnologie este diferita de incarcarea wireless pe baza inductiei magnetice ce permite incarcarea wireless doar daca dispozitivul este foarte aproape de incarcator (cativa centimetri). Totodata este diferita si de incarcarea wireless ce necesita ca dispozitivul sa fie in contact fizic cu statia de incarcare. Practic cu aceasta noua inovatia, sunt eliminate complet legaturile dintre fizice dintre transmitator si receptor.

Un alt mare avantaj al incarcatorului wireless WattUp, este acela ca este capabil de a incarca mai multe dispozitive simultan. Si, fata de incarcatoarele wireless clasice, WattUp este un dispozitiv universal ce functioneaza asemanator cu WiFi-ul. Astfel ca desi transmitatorul este produs de Apple, vom putea sa ne incarcam telefonul Samsung.

Desi nu exista inca un produs disponibil, Energous promite ca vom vedea unul in curand la CES 2018 din Las Vegas (9-12 ianuarie).

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *