Facebook Spaces – intalneste-ti prietenii in realitatea virtuala

In urma cu ceva saptamani in urma, in timpul celebrei conferinte Facebook F8, Mark Zuckerberg a facut publice cateva informatii care par destul de interesante. Una dintre ele se refera la Facebook Spaces, o platforma care le permite celor care au kituri Oculus Rift sa se adune intr-un spatiu virtual. Varianta beta a Facebook Spaces poate fi deja descarcata gratuit din Oculus Store. Ea poate fi folosita si de cei care nu au kiturile Oculus, insa experienta este cu mult diminuata.
Partea interesanta este ca ne sunt date asigurari ca ceea ce vedem ca putem face acum in Facebook Spaces nu reprezinta decat 1% din ceea ce vom putea face in viitor. Probabil deja se face un pas important in schimbarea comportamentului celor care socializeaza pe internet.

Momentan in Facebook Spaces se pot strange maxim patru prieteni, printr-un avatar personalizat. Acestia pot desena, pot reda clipuri personale, pot reda fotografii sau pot asculta muzica. In viitorul apropiat acestia vor putea sa se joace impreuna. Mark Zuckerberg a postat pe retea intr-un clip de aproximativ un minut ce se poate face in Facebook Spaces.

In concluzie, ca sa beneficiem la maxim de ceea ce ne poate oferi Facebook Spaces, trebuie sa avem la dispozitie castile Oculus Rift si controlerul Oculus Touch. Pot beneficia de aplicatie si cei care nu au kitul Oculus, insa nu la acelasi nivel. Aplicatia in varianta beta trebuie descarcata din Oculus Store. Ulterior, dupa ce se intra in aplicatie, fiecare persoana trebuie sa isi personalizeze avatarul astfel incat sa poata fi recunoscuta usor de ceilalti. Imediat dupa asta pot fi invitati pana la trei prieteni intr-un spatiu virtual care va deveni comun. Am spus mai sus ce pot face acestia.

Aplicatia nu ne permite sa ne jucam, insa cu putina imaginatie putem face acest lucru. Spre exemplu se poate desena patratelele pentru celebrul joc „x si 0”. De asemenea, aplicatia are si un selfie-stick care ne permite sa ne facem fotografii pentru a imortaliza momentele pe care ni le creeam in realitatea virtuala.

Facebook a spus ca Spaces este in varianta beta deoarece se doreste imbunatatirea ei in scurt timp, in functie de feedback-ul primit de la utilizatori. Atunci cand vorbim de viitorul acestei aplicatii nu putem ignora pretul kitului Oculus. In Romania doar casca cu ochelari costa in jur de 3.000 de lei. Categoric, acesta este cel mai mare impas al popularizarii aplicatiei. Cu siguranta Facebook Spaces este o aplicatia care ii intereseaza pe multi, insa in anumite tari e greu de spus daca va avea succes, tocmai din cauza pretului ridicat al echipamentului necesar si al puterii de cumparare.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *