Facebook permite recrutarea online

Stim deja ca exista domenii in care angajatorii prefera sa recruteze de pe Facebook si nu dupa platformele create special pentru acest scop. Linkedin este tot o retea de socializare, insa este conceputa tocmai in scopul de a incheia anumite relatii de afaceri, pentru a te angaja sau pentru a angaja.

Ca atare, oamenii nu sunt atat de deschisi cum sunt pe Facebook, iar firmele prefera sa isi cunoasca potentialii angajati intr-un mediu in care acestia se simt liberi. De regula, pe retele precum Linkedin postam doar lucrurile care ne pun in valoare si suntem constienti ca la un moment dat acestea vor conta pentru angajarea noastra.

Facebook a facut deja un prim pas in a se transforma (si) intr-un site de joburi pentru ca incepand de saptamana aceasta a integrat o serie de instrumente care ii ajuta pe angajatori sa gaseasca mai usor persoanele care vor sa lucreze pentru acestea si sunt compatibile pentru joburile puse la dispozitie.

Se poate face acest lucru de pe pagina firmelor care doresc acest lucru. Reteaua de socializare a implementat un nou tip de postare care permite paginilor sa publice un format special de postari dedicate angajarilor. Formatul include atat descrierea jobului cat si un buton pentru a putea aplica. Nu stim inca daca acest lucru este posibil si in Romania.
In cazul firmelor care posteaza mai multe joburi, acestea vor avea la dispozitie un tab nou ce poate fi integrat in pagina de Facebook si care poate fi folosit pentru a vedea care sunt slujbele vacante in cadrul firmelor.
Recrutare online pe Facebok
Noile instrumente au fost testate inca din octombrie, dar au fost implementate abia saptamana aceasta. Evident, mai sunt inca multe lucruri de pus la punct, iar cea mai mare problema pare a fi cea de a ne fi sugerate joburi irelevante. Ni se promite insa ca pe viitor vor fi integrati anumiti altgoritmi care vor fi capabili sa sorteze job-urile si sa le primim pe cele relevante pentru noi. Ramane insa de vazut cat bine va fi primita ideea aceasta de utilizatorii retelei. Daca va fi una care va prinde, ne putem astepta ca firmele sa isi schimbe complet mijloacele prin care isi recruteaza personalul.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *