Facebook a introdus City Guides pe aplicatia de iOS

Facebook a pierdut „razboiul” cu Google pentru live stream, in sensul ca Youtube a anuntat recent ca va lansa Youtube TV, pe care va transmite live mai multe canale de televiziune din Statele Unite ale Americii, care la randul lor difuzeaza numeroase emisiuni cunoscute la nivel mondial, competitii sportive precum NBA sau seriale foarte urmarite precum The Big Bang Theory. Acest lucru este dorit si de Facebook de mai mult de un an de zile, insa se pare ca nu a ajuns la un acord cu televiziunile.

Cu toate aceste,a Facebook nu ramane pur si simplu fara reactie si a anuntat mai multe decizii importante. Una dintre acestea este introducerea partiala a butonului Dislike, dar nu acolo unde ne-am fi asteptat ci doar pe messenger. Introducerea acestui buton este inca in teste si nu ne putem bucura toti de el in acest moment.

Cea mai importanta veste anuntata de Facebook este introducerea City Guides pe aplicatia de iOS. Probabil vor beneficia in curand de acelasi lucru si cei care folosesc aplicatia pentru Android. In felul acesta compania intra puternic pe nisa „turism”, pe care o abordeaza si Google si pe care vrea sa o duca la un nivel superior.

City Guides intentioneaza sa ne ajute sa ne facem intinerariul pentru vacanta sau sa ne sprijine atunci cand suntem deja intr-un oras strain si ramanem in pana de idei in legatura cu ce ar urma sa facem in minutele urmatoare. Ramanand in aplicatia iOS, pe care oricum o folosim in mod normal, putem vedea ce au mai vizitat prietenii nostri in zona, dar de asemenea ni se sugereaza anumite locatii pe care am putea sa le vedem, de la restaurante pana la muzee.

Ca atare nu va mai trebui sa iesim din aplicatie pentru a cauta destinatii noi pe site-uri de profil sau chiar pe motoarele de cautare, unde vom primi de multe ori informatii irelevante. Aplicatia e capabila sa ne spuna, de exemplu, cel mai bun restaurant sau muzeu aflat la cativa metri de noi. E posibil sa aflam ca unul dintre prietenii nostri a vizitat deja locatia resprectiva si ii putem solicita un feed back.

Atunci cand ne facem intinerariul pentru o vacanta de vis e suficient sa selectam in aplicatie orasul in care vrem sa mergem si vom vedea automat ora locala si temperatura din acel moment astfel incat sa nu ne trezim ca ne luam haine nepotrivite. Vom putea vedea recenziile si cateva fotografii de la fiecare locatie in parte. Pentru a nu ne scrie pe foaie toate locatiile pe care vrem sa le vedem, putem sa le salvam in aplicatie si sa ne reiprospatam memoria cand ajungem in orasul respectiv.

Pentru ca vorbim de o caracteristica noua a aplicatiei, nu ar trebui sa avem prea multe asteptari inca de la inceput. Probabil va dura cateva saptamani pana cand vor aparea recenziile sau fotografiile tuturor locatiilor pe care vrem sa le vizitam. De asemenea, e posibil ca multe lucruri sa se schimbe intre timp, in sensul ca pot aparea functii noi sau pot fi scoase unele care exista in acest moment.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *