The Earthquake – film rusesc

The Earthquake sau Cutremurul in traducere, este un film de drama bazat pe o poveste adevarata. Filmul a avut lansarea in anul 2016 si ne prezinta tragica poveste a celui mai devastator cutremur din Armenia.

Pe 7 decembrie 1988 a avut loc un cutremur in partea de nord a Armeniei, pe atunci parte a fostei uniuni sovietice. Cutremurul Spitak a fost botezat dupa regiunea ce e avut cel mai mult de suferit din acest dezastru natural. Pe o scara MSK de la I la XII (1-12) cutremurul armean din 1988 a avut o intensitate de X, adica devastator. Se spune ca in timpul cutremurului a fost eliberata o energie echivalenta cu explozia a 10 bombe atomice de la Hiroshima. Asta ca sa va faceti o idee de magnitudinea lui.

Cutremurul a ras de pe fata pamantului 58 de sate si orasul Spitak. Au mai fost distruse alte 3 orase si 300 de sate. Peste 19.000 de oameni au devenit invalizi in urma truamatismelor, alti 25.000 au murit. Peste 500.000 de oameni au ramas fara acoperis deasupra capului.
Ajutoare internationale au venit foarte repede ca raspuns. Prima data tari din fosta republica URSS, iar mai apoi tari de pe tot globul.

Si cel mai important lucru din acest dezastru, toti copiii ramasi orfani au fost adoptati pentru a nu fi trimisi in orfelinate.

Paragrafele de mai sus sunt complet adevarate, iar filmul reuseste sa redea foarte bine aceasta drama. Jocul actoricesc nu este unul foarte bun, dar povestea si emotiile trezite pe parcursul vizionarii merita cu siguranta.
Povestea se concentreaza in jurul a doua personaje importante, Konstantin Berezhnoy – 45 ani si Robert Melkonyan – 20 ani. Cei doi fac echipa incercand sa scoata cat mai multi supravietuitori dintre daramaturi. Se pare ca nu este prima data cand soarta ii aduce impreuna – in urma cu 8 ani, parintii lui Robert mor intr-un accident de masina provocat de Konstantin. Iar povestea are si putin suspans.

Vizionare placuta!

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *