Despre decodarea smartphone-ului pe baza IMEI-ului

Exista in continuare numeroase persoane care au telefoane codate intr-o anumita retea desi le pot cumpara oricand decodate. Se intampla asta in principal pentru ca pretul „la liber” este mult mai mare decat cel pe abonament, unde poate costa chiar si un leu sau poate fi dat gratuit. Spre exemplu, noul Samsung Galaxy S8 costa fara abonament aproximativ 3.600 de lei. Cu abonament in Romania, pretul lui poate scadea sub 1.500 de lei, ceea ce inseamna o economie de peste 2.000 de lei, iar decodarea este infinit mai ieftina daca la un moment dat vreti sa schimbati reteaua de telefonie, din diverse motive. Veti ramane insa in continuare cu abonamentul.
Galaxy S8 in Romania - Pret si disponibilitate
Multe dintre telefoane se pot debloca de acasa doar prin introducerea unui cod aflat prin intermediul IMEI-ului fiecarui smartphone. Exista numeroase programe care pot genera codul de care avem nevoie sau putem gasi site-uri web pentru decodare Galaxy S8, daca o sa continuam sa luam ca exemplu acest model de telefon, care este de fapt doar unul dintre multele smartphone-uri ce se pot debloca astfel.

In general telefoanele Samsung se pot decoda pe baza de IMEI. De asemenea se mai pot decoda la fel telefoanele LG, Nokia, BlackBerry, Huawei, Alcatel, Motorola, HTC, ZTE etc. In cazul in care va intrebati ce este codul IMEI, acesta este acronimul de la International Mobile Equipment Identity sau cu alte cuvinte un fel de CNP al telefoanelor, cu doua cifre in plus pentru ca are in total 15.

O alta intrebare legitima este cum aflam IMEI-ul fiecarui telefon. De regula este foarte simplu de aflat pentru ca poate fi scris chiar pe cutia telefonului, pe bateria acestuia sau in interiorul telefonului, chiar sub acumulator. In cazul in care nu il gasiti exista si o alta metoda prin care il puteti afla. Trebuie doar sa tastati *#06# in locul unui numar de telefon. Nici macar nu trebui sa apelati pentru ca IMEI-ul apare automat. Aceasta este cea mai sigura metoda de a afla IMEI-ul corect pentru ca cel de pe cutie poate fi uneori gresit.
In cazul Galaxy S8 functioneaza si aceasta metoda insa IMEI-ul mai poate fi obtinut si accesand ”Setari” din meniu si apoi „Totul despre telefonul dumneavoastra”. Acest lucru functioneaza la mai multe telefoane printre care si Nokia, doar ca meniul este putin diferit.

Dupa cum am spus, obtinerea codului de deblocare se poate realiza de acasa in doar cateva minute atat prin folosirea unui program special cat si prin plata unui serviciu catre o firma sau persoana care poate face asta in aproximativ cinci minute pentru o anumita suma, care poate diferi in functie de retea si telefon.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *