De ce ar trebui sa ne cumparam un smart TV

Smart TV-urile reprezinta viitorul. Aceasta este o realitate pe care nu avem cum sa o combatem. Din ce in ce mai multi producatori renunta sa mai lanseze televizoare noi care nu sunt „inteligente”, insa le fabrica in continuare si pe celelalte pentru ca nu toata lumea si le poate permite pe cele noi. Marius a prezentat de foarte multe ori pe blogul sau noile tendinte, la fel cum am facut si noi. Concluzia e una singura. In curand va exista o ruptura evidenta intre televizoarele smart si celelalte, la fel cum exista in urma cu 20 de ani intre cele alb-negru si cele color. Adica toata lumea va incerca sa scape de cele obisnuite pentru a le cumpara pe cele noi.

cel mai bun smart tv

Cel mai bun smart TV


Treptat, treptat, preturile celor care nu sunt smart va scadea si acelasi lucru se va intampla si cu celelalte pentru ca deja a inceput sa apara o discreptanta chiar si intre cele „inteligente”. OLED-urile par a se detasa, insa producatorii nu pot forta prea mult preturile astfel incat vor fi fortati sa scada preturile celoralte pentru a se face o diferenta.

De ce ar trebui sa ne cumparam un smart TV?

Dupa cum am spus deja, preturile lor incep sa fie din ce in ce mai permisive, dar acest lucru nu ar trebui sa fie suficient pentru a cumpara astfel de televizoare. Un smart TV bun vine cu o serie de functii noi, iar calitatea imaginii este superioara. Spre exemplu, un astfel de televizor din clasa medie vine cu urmatoarele avantaje.

Ne ofera conexiune la internet si ne scuteste de aprinderea laptopului atunci cand vrem sa cautam o informatie pe internet pentru ca are browser integrat. De asemenea, nu trebuie sa il conectam la DVD Player sau calculator atunci cand vrem sa vedem un film pentru ca are media player integrat si port USB astfel incat putem vedea filmul direct de pe stick. Mai mult, uneori nu trebuie sa avem un sistem home cinema pentru a trai atmosfera de la cinematograf pe propria canapea. Calitatea sunetului este de multe ori aproape identica cu cea a acestor sisteme audio.

La un televizor de aproximativ 2.500 de lei calitatea imaginii este net superioara cu cea cu care ne-am obisnuit pentru ca rezolutia poate fi chiar 4K, adica are standardul folosit in industria cinematografica. Nici rezolutia UHD nu este una de ignorat pentru ca ambele ajuta display-ul sa redea mult mai multe culori si nuante decat orice televizor obisnuit. Imaginile sunt mult mai apropiate de realitate, negru este mult mai negru, iar lumina nu se mai revarsa haotic in camera atunci cand vizionam un program TV sau un film pe intuneric.

Daca ar fi sa tragem o concluzie am realiza ca e important sa alegem un televizor smart pentru ca nu mai e atat de scump si pentru ca experienta este net superioara unuia obisnuit. In plus, nu va mai trebui sa folosim un calculator, laptop sau DVD Player pentru a intra pe internet sau pentru a vedea un film. Acest lucru nu doar ca e mai confortabil dar este si mai economic. Practic „investitia” se va amortiza in scurt timp prin micsoararea numarului de consumatori de electricitate.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *