Consola Nintendo Switch – precomenzi pana la epuizare stocuri

Desi nu s-a lansat inca, noua consola de jocuri Nintendo Switch este aproape imposibil de comandat in acest moment chiar daca a fost pusa la pre-comanda pe mai multe magazine online. Motivul este unul simplu. Nintendo a pus la dispozitie fiecarui retailer un anumit numar de console pe care le poate livra inca din ziua lansarii. Din informatiile pe care le avem acum nici un magazin, la nivel global, nu mai are disponibile promise console pe care sa le poata vinde inca din ziua lansarii oficiale.

Consola va fi lansata pe piata in data de 3 martie 2017. Ca atare mai sunt putin peste doua luni pana atunci si nu mai e timp fizic pentru a produce altele astfel incat pana atunci sa mai poata fi rezervate altele. Un alt lucru interesant este faptul ca noile console au putut fi precomandate din 13 ianuarie si acestea au fost rezervate toate in numai trei zile, poate chiar in mai putin timp.

Un motiv pentru care stocul a fost atat de repede rezervat ar putea fi pretul relativ mic, de doar 299 de dolari. Un alt motiv ar putea fi faptul ca Nintendo a anuntat la un moment dat, ca nu va produce decat doua milioane de bucati. Exista multe voci care spun ca aceasta suma nu va putea sa acopere decat vanzarile pentru o luna si ca cererea este mult prea mare incat targhetul propus de producator sa fie suficient.

Ce stim pana acum despre Nintendo Switch?

Vorbim de o consola hibrida pentru ca o putem folosi acasa, conectata la televizor sau o putem folosi departe de locuinta noastra, intr-un mod portabil. Folosind o retea de wireless locala, cel mult 8 jucatori se pot juca concomitent si interactiv, adica in retea. Reteaua poate fi extinsa la 64 de jucatori daca se folosesc inca 8 controllere, separat de cele 64 de console.

Daca luam in serios faptul ca vor fi produse doar doua milioane de console, este putin probabil ca intr-un oras din Romania sa existe suficienti cumparatori, care sa se cunoasca intre ei, astfel incat sa formeze o retea de 64 de jucatori. Se poate juca si online, insa jucatorii trebuie sa plateasca un anumit pret care nu a fost dezvaluit pana acum.

In prima faza, consola nu va fi vanduta in Romania cel putin oficial, insa aceasta poate fi vanduta legal pe piata gri. Ce inseamna asta!? Un anumit comerciant le poate cumpara din tarile in care se vand si apoi le comercializeaza in Romania. Daca nu va aflati in tara, le veti putea cumpara din SUA, Canada, Japonia, Hong Kong si din anumite tari europene din Vest.

Pretul de aproximativ 300 de dolari este fixat pentru pachetul standard care cuprinde pe langa consola, doua controllere, baza pentru conectare la televizor, cablu HDMI si incarcatorul (adaptorul la priza). De asemenea, in pachet mai exista si un sistem de prindere a controllerelor intr-un singur controller cu mai multe butoane. La randul ei, consola este alcatuita dintr-un touchscreen de 6,2 inch si o rezolutie de 720p.

Autonomia unei astfel de console difera in functie de joc si se presupune ca variaza intre doua ore jumatate si sase ore jumatate. Spatiul intern de stocare este de 32 GB insa poate fi marit cu ajutorul cardurilor microSD, la fel ca la telefoane.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *