Cinema acasa – sunetul conteaza

Multi dintre noi mergem la cinematograf in special pentru a trai atmosfera placuta de acolo, de care nu avem parte cand privim un film din fata televizorului. Cu putina imaginatie putem face in asa fel incat sa repetam experienta de acolo si in fata micului ecran, de pe canapeaua din sufragerie, evitand astfel micile neplaceri cauzate de cei care se aseaza pe scaunele din jurul nostru si nu au minima decenta de a sta linistiti pe durata filmului.

De ce avem nevoie de un sistem audio?

Nu avem neaparat nevoie de un televizor cu ecran mare pentru ca daca suntem atrasi de subiectul filmului in timpul vizionarii lui nu mai percepem dimensiunea ecranului. Avem insa nevoie de un sunet clar si puternic, dar si de niste vecini intelegatori. O solutie in acest sens ar putea fi cumpararea unui sistem audio 5.1, pentru ca astfel vom avea parte de o calitate buna a sunetului. Putem aseza satelitii in diferite colturi ale camerei pentru a potenta in felul acesta coloana sonora a filmului.
sistem_audio_logitech_Z906

Ce ar trebui sa urmarim atunci cand cumparam un sistem audio?

Atunci cand cumparam un sistem audio, o greseala frecventa pe care o facem este sa urmarim doar pretul si puterea sunetului, desi exista posibilitatea sa nu putem da sunetul la maxim pentru ca stam la bloc sau langa un vecin care vrea mereu liniste. Mult mai importanta este calitatea sunetului, insa aceasta este greu de anticipat daca nu stim ce criterii sa urmarim atunci cand ne cumparam un astfel de sistem.
Spre exemplu, incintele trebuie sa fie cat mai dure si de preferat din lemn. Sunt foarte putini cei care urmaresc acest aspect. De asemenea, e indicat sa urmarim ca frecventele inalte, medii si joase sa fie redate de trei difuzoare diferite.

Uneori se poate intampla ca alegerea unui sistem audio bun sa nu fie suficient pentru a potenta la maxim experienta pe care o putem avea urmarind un film in propria camera ori sufragerie. E important sa stim cum sa asezam elementii in camera. De regula e bine sa testam mai multe variante pentru ca nu exista un sfat general valabil. Conteaza foarte mult sa luam in calcul dimensiunea si acustica incaperii in care instalam sistemul audio.

Putem incerca totusi sa dam doua sfaturi. Asezarea boxelor in apropierea colturilor camerei ne poate ajuta sa facem sistemul sa se auda mai tare cu pana la 3 decibeli. Nu e foarte mult, insa ar trebui sa tinem cont si de acest aspect. De asemenea, modul in care e asezat mobilierul poate afecta calitatea sunetului.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *