Bicicleta electrica de la Superpedestrian

V-ati gandit vreodata ca va puteti transforma vechea bicicleta intr-una electrica sau care sa poata interactiona wireless cu propriul smartphone!? Superpedestrian anunta in 2013 ca acest lucru este posibil prezentandu-ne Copenhagen Whell, o roata electrica care poate inlocui roata din spate a aproape oricarei biciclete, transformand-o intr-una electrica. In urma cu cateva saptamani compania a anuntat ca a trecut de la faza de prototip si o va scoate pe piata.

Roata dispune de o baterie de 48 de V si permite incarcarea in patru ore insa in primele doua ore se incarca mult mai repede ajungand la 80% din capacitate. De asemenea ea se incarca si in timpul mersului, iar un ciclu de incarcare permite parcurgerea a aproape 50 de kilometri cu o viteza de aproximativ 30 km/h. Este capabila sa detecteze orice dificultate a celui care merge pe ea astfel ca se pedaleaza de pana la zece ori mai usor.
superpedestrian bicicleta electrica
O caracteristica interesanta a rotii este aceea ca se poate conecta cu smartphone-ul prin Bluetooth astfel incat aceasta se poate bloca atunci cand posesorul bicicletei se indeparteaza de ea pentru a se impiedica un eventual furt. Nu mai este nevoie sa fie legata bicicleta de un stalp sau gard. E mult mai comod asa si mai sigur. Imediat ce telefonul se apropie de bicicleta roata se deblocheaza singura, fara un efort suplimentar. Cu ajutorul unei aplicatii disponibile pe telefoanele iOS si Android, roata se poate debloca automat si poate fi folosita de prietenii carora li se da permisiunea.

De asemenea, tot prin intermediul acestei aplicatii se poate alege nivelul de impulsionare a roti astfel incat pedalatul sa fie mai greu sau mai usor, in functie de preferintele fiecaruia. Un lucru foarte important de spus este acela ca mersul poate fi impulsionat fara ca acela care pedaleaza sa isi dea seama. Aplicatia poate spune cate calorii sunt arse, care e viteza medie de mers cu bicicleta sau in cat timp se poate ajunge la o destinatie anume.

Roata are si cateva inconveniente. In primul rand este destul de grea, avand 7,6 kilograme, ceea inseamna ca de multe ori dubleaza greutatea bicicletei. In al doilea rand, nu este foarte ieftina, costand in jur de 1.500 de dolari. Montata direct pe o bicicleta, roata ajunge la un pret de 1.999 de dolari. Momentan este disponibila in SUA si Canada, pe viitor urmeaza sa apara si in Uniunea Europeana.

Va las mai jos un mic filmulet cu roata in actiune

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *