Asus ZenFone AR – smartphone cu Tango AR si Daydream VR

Asus a anuntat inca de la CES 2017 ca va lansa doua noi telefoane anul acesta. Unul dintre ele este ZenFone AR, al doilea telefon Project Tango al acestora. Inainte de evenimentul din ianuarie au aparut in presa niste informatii scurse din greseala, care dezvaluiau ca acesta va fi cel mai performant telefon Asus. Ulterior au aparut mai multe zvonuri, insa a venit timpul sa vorbim de certitudini pentru ca in urma cu ceva timp, Asus a dezvaluit detaliile acestui telefon printr-un comunicat de presa. Avem in continuare o singura necunoscuta mare si anume pretul, care nu poate fi mic, dar nici nu ne asteptam sa il depaseasca pe cel al iPhone-urilor sau al telefoanelor Galaxy.

Pentru cei care nu stiu, Project Tango este o platforma creata de Google cu scopul de a aduce realitatea augumentata pe dispozitivele mobile, in special pe telefoane dar si pe tablete. Lenovo este prima companie care a facut un telefon compatibil cu proiectul celor de la Google si au urmat si altele, insa se pare ca ZenFone AR, al celor de la Asus, va fi cel mai subtire smartphone compatibil cu Project Tango.

Dupa cum spuneam deja, nu stim pretul astfel incat suntem nevoiti sa ne raportam la o declaratie facuta de Jerry Chen, CEO Asus, care a spus ca va fi unul competitiv, ceea ce inseamna ca va costa intre 500 si 1.000 de euro, probabil undeva la mijloc. Cei de la Google, la conferinta I/O, au mai spus ca telefonul va aparea pe piata in lunile urmatoare si va fi comercializat de Verizon, adica in Statele Unite ale Americii. Stim cu totii ca atunci cand un produs de asemenea amploare apare la americani se va gasi si pe pietele din Uniunea Europeana in decurs de cateva zile sau chiar inainte.

Detaliile tehnice ale noului Asus ZenFone AR

Se pare ca ZenFone AR nu va fi doar cel mai subtire ci si cel mai usor smartphone Project Tango. De asemenea va fi primul smartphone din lume care va avea integrate atat tehnologia Tango AR cat si pe cea Daydream VR. Asadar, telefonul ii va incanta atat pe cei care indragesc realitatea augumentata, cat si pe cei care indragesc realitatea virtuala. De asemenea, ii poate ajuta foarte mult pe acestia sa isi dea seama care dintre cele doua „realitati” este mai atractiva, existand in momentul de fata mai multe pareri contrarii.

Sistemul de operare al ZenFone AR va fi Android 7.0, cunoscut si ca Nougat. Memoria RAM va fi de 6 GB, iar spatiul de stocare va fi de 128 GB, adica foarte mare. Cu alte cuvinte nu mai e nevoie de card de memorie pentru poate fi stocat suficient continut video, audio sau de alt tip.
Procesorul folosit va fi Snapdragon 821, iar procesorul de grafica (GPU) este Andreno 530, ambele de la Qualcomm. Cele doua componente, alaturi de memoria RAM de 6 GB, ne fac sa credem ca Asus va scoate cu adevarat un produs premium in vara aceasta, daca perioada de asteptare este confirmata.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *