Aspirator robot – Ghid de cumparare

aspirator_robot
In ziua de astazi multi dintre noi ne plangem de lipsa timpului. Nu mai avem timp sa gatim, sa facem curat sau sa ne bucuram de prezenta celor dragi. In general job-ul ne ocupa tot timpul fie ca suntem angajati ori avem propria firma, la care muncim de foarte multe ori mai mult decat salariatii. Ne dorim in acelasi timp ca in locuinta noastra totul sa fie in ordine si pregatit pentru a ne petrece in liniste putinul timp liber pe care il avem.

Tehnologia a avansat destul de mult in ultimii ani si continua sa avanseze astfel incat incep sa apara treptat diferite solutii pentru a ne usura munca din propria locuinta. Spre exemplu, daca nu avem timp sa facem curatenie, ne putem cumpara un aspirator robot pentru ca e foarte eficient in a curata podeaua, ramanandu-ne sa stergem praful doar de pe mobila. Exista desigur destule solutii pentru a ne face si aceasta munca destul de usoara prin folosirea unui aspirator de mana.

Aspiratoarele robot se mai numesc si automate deoarece fac curat singure, iar uneori nici nu e nevoie sa le incarcam. Le putem gasi in magazine si sub denumirea de roboti de aspirare. Acestea sunt pe piata de cativa ani. Vorbim de o piata in care Roomba pare a detine monopolul si in care diferite branduri de electrice si electronice incearca sa patrunda, iar acest lucru este imbucurator pentru noi deoarece competitia aduce inovatie.

Aspirator robot ieftin sau scump?

In momentul de fata exista aspiratoare robot cu functii basic dar si unele mai avansate. Cele mai ieftine au o autonomie mica, de aproximativ 60 de minute, trebuind sa le conectam foarte des la priza. Cu toate acestea isi fac treaba pentru care le cumparam, adica de a curata praful si mizeria de pe podea.

Un aspirator mai scump poate face lucruri pe care multi dintre noi nu ni le putem imagina in momentul de fata. Spre exemplu poate fi programat sa porneasca singur si sa curate la o anumita ora, pe un traseu bine stabilit, astfel incat sa nu ramana neaspirata nici o zona din locuinta. La astfel de aspiratoare nu mai trebuie nici macar sa purtam grija incarcarii lor pentru ca se intorc singure la baza pentru a se incarca. Singura grija pe care o mai putem avea este sa le golim de praf atunci cand e cazul.
aspirator robot philips
Unele dintre ele pot fi controlate cu ajutorul telecomandei sau chiar de la servici ori parc, prin intermediul smartphone-ului. Exista aspiratoare care au chiar si senzori pentru a detecta gradul de murdarie din fiecare zona a locuintei optimizand astfel puterea de aspirare, lucru care duce la economisirea electricitatii.

Trei lucruri pe care trebuie sa le avem in vedere cand cumparam un aspirator robot

Nu pretul este cel mai important criteriu dupa care ar trebui sa ne alegem aspiratorul. Eficienta, calitatea si timpul castigat prin folosirea lui sunt criterii mult mai importante de luat in calcul.

1. Autonomia aspiratorului robot

Un prim aspect important este autonomia. Un aspirator bun trebuie sa aiba o autonomie de cel putin 90 de minute, insa uneori este mai important ca acesta sa se incarce singur, fara a mai fi nevoie sa verificam mereu cata baterie mai are.

2. Tipul de suprafata pentru care este destinat

Un al doilea aspect pe care ar trebui sa il luam in calcul este suprafata pe care o poate curata. Toate aspiratoarele pot curata parchetul insa nu toate sunt capabile sa aspire covoarele cu fir lung sau alte suprafete mai complicate.

3. Functiile disponibile

Functiile disponibile ar trebui sa fie al treilea criteriu pentru a alege un aspirator robot bun. Aici putem reaminti functia de incarcare automata. Printre cele mai cautate functii la un robot de aspirare sunt cele de programare, cartografiere (alege cele mai eficiente cai de aspirare), evitare a obstacolelor si senzori anti-rasturnare. E esential sa aiba functiile necesare care il impiedica sa cada pe scari, sa nu se rastoarne si sa nu ramana blocat din diferite motive.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *