2 Singaporezi au fost arestati in timp ce incercau sa cumpere noul iPhone 7

Cum majoritatea retailerilor au vandut deja intregul numar de telefoane pus in stoc al noului iPhone 7, e simplu de spus ca daca ti-ai dori in acest moment unul, ar trebuit sa incepi sa fii foarte creativ.

Pe acelasi principiu a mers si o pereche de singaporezi, in speranta ca va putea pune mana pe unul dintre exemplare. In cazul in care nu stiai, unele aeroporturi vand gadgeturi electronice, inclusiv produse Apple pe care le poti lua cu tine in avion, fara nici un fel de problema. Acesta este exact locul in care au poposit si singaporezii intreprinzatori despre care vorbim si care, totodata, regreta acum pasul facut.

Cei doi au crezut ca isi vor putea pune planul in aplicare, respectiv: sa cumpere bilete de avion, sa treaca peste faptul ca sunt imigranti, sa cumpere telefoanele iPhone 7 (pentru care au si venit) iar apoi sa plece. Din pacate, cumpararea de bilete de avion in Singapore este considerata a fi o crima daca nu ai intentia de a parasi tara, motiv pentru care imediat ce acest lucru a fost descoperit, cei doi au fost arestati de catre politie.

Chiar in acest moment, perechea de singaporezi este acuzata si judecata in conformitate cu Protected Areas si Protected Places Act. Cei doi s-ar putea confrunta cu o amenda de pana la 1.000 de dolari singaporezi si doi ani de inchisoare, in cazul in care vor fi condamnati.

Politia din Singapore a postat de atunci un avertisment pe pagina oficiala de Facebook, comunicandu-le altor persoane comparativ de creative sa nu intentioneze sa faca acelasi lucru. Deznodamantul nu este unul prea fericit.

Zonele de tranzit ale aeroportului Changi sunt reglementate prin lege ca spatii protejate. De aceea, toti pasagerii care intra in sala de tranzit cu un bilet de imbarcare au obligatia sa fie prezenti acolo doar cu scopul de a calatori spre urmatoarea destinatie. Cei care abuzeaza de acele bilete pentru a intra in zonele de tranzit sunt drept raspunzatori pentru o infractiune, conforma cu reglementarile aduse in vigoare.

Cu siguranta, cei doi nu s-ar fi asteptat la un asemenea final. Din pacate insa, asa se intampla cand o anumita lege nu este extrem de populara sau cand, pur si simplu, nu dam atentie tuturor aspectelor mai ales atunci cand calatorim. Ce e drept, abuzul de privilegii nu este nici macar un comportament etic sau moral.

Adauga un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *